Ez az illat szinte mindenkinek ismerős, ha máshonnan nem akkor a sütemények és a cappuccino ízvilágából. Mint fűszert, nagyon régi idők óta használják.
Az illóolaj előállítására a belső kérget, a külső kérget, levelet és hajtásokat is felhasználják. Míg a kéregből származó olaj fűszeres aromával bír és legtöbbünk számára ez a közismert fahéj illat, a levelek felhasználásaval nyert olaj sokkal erősebb, markánsabb illatú. Az egészségre való hatásai közül a fertőtlenítő, gyulladás gátló és légúti megbetegedések kezelésében levő szerepét emelném ki.
Illatként a lakásban is felhasználható, különleges hangulatot lehet vele teremteni.
Szaunában citrusos olajokkal keverve az illata szinte klasszikusnak mondható, de geránium, rozmaring és a levendula illattal is jó párosítás.
Fontos: nagyon sok embernél az illat allergiás reakciót vált ki, erre fokozottan oda kell figyelnie úgy a szaunamesternek, mind a szaunázónak!

Ez a blogbejegyzés és minden más recept, ötlet vagy alkalmazás a legjobb tudásom szerint készült. A tartalmat más kutató, szakértő embereket meghallgatva, könyveket, információt olvasva fogalmaztam meg, de nem tudományos alapossággal. Ezért minden információt garancia, tudományos alap nélkül adok meg, így egészségügyi vagy terápiás alkalmazás esetén kérjük mindenképp fordulj orvoshoz!